Büro Çalışanlarının Gözleri Daha Çok Yıpranıyor

Büro Çalışanlarının Gözleri Daha Çok Yıpranıyor

Bürolardaki Sentetik ve Tozlu Döşemeler Gözleri Yıpratıyor
Estetik görünüm ve daha sıcak bir ortam sağlamak için kullanılan sentetik ve tozlu döşemelerin gözlere de zarar verdiği bildirildi. Aydın Göz hastanesi tarafından yapılan açıklamada bir çok hastalığın hijyen kurallarını uymamak ve doğal ürünleri kullanmamaktan kaynaklandığı belirtildi.

Teknolojinin de gelişmesi ile bazı hasalıkların arttığını veya yeni hastalıkların çıktığını beliren Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Harika Çevikel, bürolardaki sentetik elyaflı ve tozlu döşemeler nedeniyle gözlerde oluşan ‘Office Eye’ adlı sendromun artış gösterdiğini söyledi.

Son zamanlarda daha sık kullanılan sentetik döşemlerden ve zeminden çıkan tozlar ve ofislerin uygun olmayan hijyenik koşullarının göz hastalıklarını artırdığını belirten Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Harika Çevikel “Ofis ve çalışma ortamlarında sentetik elyaflı döşemeler kullanılması sonucu çıkan tozlar, kuru göz ve alerjiye yol açmaktadır. Kuru göz nedeniyle kronik ve günlük şikayetler arasında gözde aşırı kanlanma, bulanık ve kalitesiz görme; uzun vadede ise gözün dışarı açılan korneasında, konjonktivada düzensizlik ve iltihaplanma görülmektedir.

Diabetik Retinopati Nedir?
Diabetik Retinopati Nedir?

Diabetik Retinopati, Şeker hastalığının (Diabetes Mellitus) yıllar içerisinde gözdeki küçük kan damarlarını etkilemesi ile oluşur. Damar yapılarının bozulması sonucu; damar genişlemeri, ödem, kanamalar, anormal yeni damar oluşumları gibi çeşitli retina patolojileri ortaya çıkar.

Devamı

Bebeklerin Göz Sağlığı Konusunda Anne-Babalara Uyarı
Bebeklerin Göz Sağlığı Konusunda Anne-Babalara Uyarı

Temizlik kurlarını uymanın göz sağlığı bakımından da çok önemli olduğunu belirten Op.Dr. Özlem Polatlı “Gözlerde yanma, batma, kaşıntı, kanlanma ve çapaklanma gibi şikayetler genellikle konjonktivit dediğimiz göz yüzeyini örten ince saydam zarın iltihabına işaret eder. Bazen korneanın iltihapları da bu tip şikayetlere yol açabilir. Hatta kornea ve konjonktivanın iltihapları birlikte seyredebilir. Gözde bu tip şikayetlere

Devamı

Göz Sağlığının Korunmasında Kişisel Önlemler Çok Önemli
Göz Sağlığının Korunmasında Kişisel Önlemler Çok Önemli

İnsanoğlu’nun taşıdığı değerlerin kıymetini kaybedince anladığını ve nedenle bir çok kişinin en önemli varlığı olan sağlığını ihmal edebildiğini hatırlatan Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları, göz sağlığımızı korumada alınabilecek bazı basit önlemler hakkında bilgiler verdi. Göz ile ilgili bazı sorunların detaylı göz dibi muayenesi olmadan tam olarak emin olunamayacağını kaydeden op. Dr. Atakan Karaeminoğulları “En genel görme...

Devamı