Şaşılıktan Ameliyatla Kurtuldu

Şaşılıktan Ameliyatla Kurtuldu

Özel Aydın Göz Hastanesi’nde 9 yıl önce şaşılık ameliyatı geçiren 12 yaşındaki Kadriye Girgin, ailesiyle birlikte doktoru Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Polatlı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Girgin’in göz muayenesinde görme sağlığının çok iyi olduğu görüldü.

Kadriye Girgin’in 3 yaşındayken Özel Aydın Göz Hastanesine şaşılık şikayetiyle gelen ilk hasta olduğunu ve oldukça başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, “Bize geldiğinde gözlük kullanıyordu. Fakat gözlük kullanmasına rağmen düzelmeyen bir şaşılık durumu vardı. Başarılı bir operasyonla şaşılığını düzelttik. Hastamız şu an 12 yaşında ve bu zamana kadar kendisinde hiç göz kayması saptamadık. Son kontrollerinde görmesinin çok iyi seviyede olduğu anlaşıldı” dedi.
Ameliyat olmasaydı tek gözü görmeyecekti
Eğer ameliyat olmasaydı hastanın sadece tek gözünü kullanabileceğini dile getiren Dr. Polatlı, “Kadriye Girgin’e eğer operasyon yapmamış olsaydık bir gözü az görecek ve görme kalitesi çok düşük olacaktı, 3 boyutlu göremeyecekti. En önemlisi, sosyal hayatında istemediği durumlarla karşılaşacak ve üzülecekti” şeklinde konuştu. Dr. Polatlı, ameliyatı genel anestezi altında yaptıklarını ve kayma miktarına göre operasyonu planladıklarını da açıkladı.
İlk 3 aydaki kaymalar normal
Bebeklerde ilk üç aya kadar olan göz kaymalarının normal olduğunu belirten Dr. Polatlı, “Bu kaymalar kas gelişiminin zayıflığından kaynaklanır. Bizler, 6 ay ve sonrasında olan göz kaymalarını önemsiyoruz” dedi. Bebekte şaşılığın sürmesi halinde 1 yaşından sonra mutlaka bir tedavi planlamasının yapılması gerektiğini kaydeden Dr. Polatlı, “Eğer kayma doğuştansa ve gözlükle düzelmiyorsa operasyon gerçekleştiriyoruz. Eğer ara ara olan bir kayma varsa, çocuğun kas gelişimi tamamlansın diye 4 yaşına kadar izliyoruz. Her duruma göre ayrı tedavi uyguluyoruz” diye konuştu.

Diabetik Retinopati Nedir?
Diabetik Retinopati Nedir?

Diabetik Retinopati, Şeker hastalığının (Diabetes Mellitus) yıllar içerisinde gözdeki küçük kan damarlarını etkilemesi ile oluşur. Damar yapılarının bozulması sonucu; damar genişlemeri, ödem, kanamalar, anormal yeni damar oluşumları gibi çeşitli retina patolojileri ortaya çıkar.

Devamı

Bebeklerin Göz Sağlığı Konusunda Anne-Babalara Uyarı
Bebeklerin Göz Sağlığı Konusunda Anne-Babalara Uyarı

Temizlik kurlarını uymanın göz sağlığı bakımından da çok önemli olduğunu belirten Op.Dr. Özlem Polatlı “Gözlerde yanma, batma, kaşıntı, kanlanma ve çapaklanma gibi şikayetler genellikle konjonktivit dediğimiz göz yüzeyini örten ince saydam zarın iltihabına işaret eder. Bazen korneanın iltihapları da bu tip şikayetlere yol açabilir. Hatta kornea ve konjonktivanın iltihapları birlikte seyredebilir. Gözde bu tip şikayetlere

Devamı

Göz Sağlığının Korunmasında Kişisel Önlemler Çok Önemli
Göz Sağlığının Korunmasında Kişisel Önlemler Çok Önemli

İnsanoğlu’nun taşıdığı değerlerin kıymetini kaybedince anladığını ve nedenle bir çok kişinin en önemli varlığı olan sağlığını ihmal edebildiğini hatırlatan Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları, göz sağlığımızı korumada alınabilecek bazı basit önlemler hakkında bilgiler verdi. Göz ile ilgili bazı sorunların detaylı göz dibi muayenesi olmadan tam olarak emin olunamayacağını kaydeden op. Dr. Atakan Karaeminoğulları “En genel görme...

Devamı