Göz kapakları ince yapısı dolayısı ile vücutta yaşlanma belirtilerinin en erken başladığı bölgedir. Kişiye bakıldığında en çok dikkat çeken yer olması da estetik olarak büyük önem arz etmektedir. Başarılı bir göz kapağı estetik cerrahisi kişide genç görünme etkisi oluşturmasının yanı sıra, kapak pompa fonksiyonunun düzelmesi ve göz kapağı etkenli sulanma belirtilerinin de ortadan kalkmasında önem arz etmektedir.

Dolayısı ile sadece estetik amaçlı değil fonksiyonel amaçlı da uygulanmaktadır. Cilt fazlalığı olmayıp kişiyi rahatsız eden şekil farklılıkları ,yorgun bir ifadeye neden olabilen dış kanthus düşüklüğü (kapak dış kısmının aşağı yerleşimli olması) ve iki kapak arası asimetri düzeltmeleri de uyguladığımız yöntemler arasında yer almaktadır.

GÖZ ALTI TORBALANMALARI VE ALT GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Kapak dışından kesi ile ve ya kapak içinden görünmez kesi ile uygulanabilmektedir. Hangi tip ameliyatın uygun olduğuna göz hekiminiz muayene  sonrası karar verecektir. Alt ve üst göz kapakları gerekli görülürse  aynı seansta ameliyat edilebilmektedir. Alt göz kapağı estetiği ile midface lift denilen orta yüz germe gerekli durumlarda birlikte uygulanabilmektedir.

AMELİYATSIZ GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

  • Plazma Enerjisi: Göz kapağındaki fazla dokunun yok edilmesi , göz çevresi kırışıklıklarının azaltılması ve giderilmesinde dokulara zarar vermeden güvenle kullanılabilmektedir. Ayrıca ksantalezma ,siğil ,iyi huylu benlerin tedavisi ve kapaktaki yara izlerinde de başarı ile uygulanmaktadır.Tüm girişimler alt ve üst göz kapağına uygulanabilmektedir.
  • Kaş Estetiği: Göz kapakları ve kaşlar bir bütün olarak değerlendirilmelidir.Kaş pitozisi(düşüklüğü) tedavi edilmeden yapılan bir kapak estetiği başarısız ya da yetersiz olmaktadır.
  • Alt Ve Üst Göz Kapağına Dolgu Uygulamaları: Üst göz kapağının çökük olması kişiyi yorgun ve olduğundan  yaşlı gösterebilmektedir. Alt göz kapağında da kırışıklık azaltmak ,daha düzenli ve aydınlık bir görüntü için dolgu uygulamalarımız mevcuttur.
  • Göz Çevresi Mezoterapi Ve Prp Uygulamaları: Cilt canlılığı sağlanmakta ve morluklar tedavi edilebilmektedir.

PİTOZİS TEDAVİSİ

Pitozis doğumsal ve ya edinsel olabilen göz kapağının düşük olma durumudur. Çocuklarda pitozisin seviyesine ve göz tembelliği oluşturup oluşturmamasına göre ameliyat yaşı belirlenmektedir.

Pitozis nedeni ile göz bebeğinin kapanması durumu varsa göz tembelliğinin önüne geçmek için mümkün olan en kısa sürede pitozis cerrahi planlanmalıdır. Erişkinlerde de pitosiz fiziksel bir sorun olmanın ötesinde bir sağlık sorunudur.

Hastalar düşük olan kapaklarını kaldırabilmek için kaşlarını fazla kaldırmakta ve bu kaşın o tarafta yükselmesine neden olabilmektedir ayrıca hastalarda baş ağrısı gibi problemler ortaya  çıkabilmektedir. Çevresini görebilmek adına boynunu sürekli  geriye eğen hastalarda boyun problemleri ve ağrıları izlenebilmektedir. Muayene sonrası  Levator cerrahisi ,müllerektomi ya da frontal askılama tekniklerinden biri uygulanmaktadır.

OKÜLOPLASTİDE BOTOX KULLANIM ALANLARI

  • Kırışıklık tedavisi (Kozmetik )
  • Göz kapağı seviyesinin normalden  yüksek olduğu durumlar(kapak retraksiyonu)
  • Blefarospazm (göz  kapağının istemsiz kasılması)
  • Yüz felci gibi kapağın kapanamadığı durumlar
  • Minimal kaş düşüklüğü olan hastalar
  • Gözyaşı bezine olan uygulamalar

ENTROPİON (GÖZ KAPAĞININ İÇE DÖNMESİ)

Bu göz kapağı probleminde kirpikler korneaya değer. Hastalarda ciddi göz batmaları olur. Korneanın yapısı bozulur ve enfeksiyonlara açık hale gelir. Kliniğimizde bu durum cerrahi yöntemle başarı ile tedavi edilebilmektedir.

EKTROPİON

Göz kapağının dışa dönmesi. Hastada günlük hayatı etkileyebilecek ciddi sulanmalara ,göze temas etmeyen dokularda kızarıklık ve kurumalara yol açan bir sağlık sorunudur. Kliniğimizde cerrahi tedavi uygulanarak tedavi edilmektedir.

GÖZ YAŞI YOLLARI TIKANIKLIK VE DARLIKLARININ TEDAVİSİ

Göz yaşı yolları, alt ve üst kapaklarda iç kısımda punktumlar ile başlayıp burun ve gözün iç kısmı arasında ilerleyerek nihayetinde burun içinde son bulur. Bu alanların herhangi birinde olan problemlerde gözde sulanma, çapaklanma, görme bulanıklığı gibi problemler görülür. Hastanın muayenesi yapılarak tıkanıklığın seviyesi belirlenmekte ve buna göre cerrahi tedavi yöntemi seçilmektedir.

DOĞUŞTAN NAZOLAKRİMAL KANAL TIKANIKLIĞI (GÖZ YAŞI KANALI) TEDAVİSİ

Bebeklerde sıklıkla görülen bu problemde öncelikli olarak masaj tedavisi uygulanmakta .Etkin bir masaj tedavisi ile problemi düzelmeyen hastalara 9 ay ya da 1 Yaş itibari ile probing tedavisi uygulanmaktadır. 

KAPAK TÜMÖRLERİ

Kapak ve çevre dokularda olan iyi huylu ve kötü huylu tümörler, tümörün cinsi, yerleşim yeri ve büyüklüğüne göre cerrahi ve cerrahi dışı yöntemlerle tedavi edilmektedir.