Lazer Operasyonu Güvenli Mi?

Tüm dünyada 1980’li yıllardan beri bu tip ameliyatlar uygulanmaktadır. Dünyada 35 milyondan fazla kişinin lazer operasyonu geçirdiği tahmin edilmektedir. Özellikle son jenerasyon tetkik ve tedavi cihazları sayesinde güvenlik çok üst seviyelerdedir.

Lazer Olunca Gözüm Sıfırlanacak Mı? Ameliyattan Sonra Göz Değerlerim Tekrarlar Mı?

Lazer tedavisinde 0,5 dioptri ve altındaki numaralar gözlüksüzlük olarak değerlendirilir ve başarılı kabul edilir. Gözlük numaralarının ilerlemesi durmadan işlem yapılırsa tekrar gözlük kullanmak gerekebilir. Lazer operasyoundan sonra miyoplar % 95, hipermetroplar %70 oranından gözlüksüz kalırlar.

Lazer Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Gerçek ameliyat süresi 4-5 dakika sürmektedir. Ancak yüksek güvenlik önlemleri nedeniyle ameliyathanede 15-20 dakika gibi bir süre geçirmek gerekmektedir.

Bana Uygun Olan Yöntem Nasıl Seçiliyor?

Ameliyat öncesi yapılan detaylı tetkik ve muayeneler sonucu, göz yapınıza en uygun yöntem hekiminiz tarafından önerilip, sizinle birlikte seçiliyor.

Lazer Ameliyatları Esnasında Ağrı ya da Kanama Olur Mu?

Lazer ameliyatları damla anestezi altında gerçekleştirilmektedir. İşlem ağrısızdır.Kornea damarsız bir yapıda olduğu için kanamasız bir ameliyat biçimidir.

Lazer Ameliyatı Sonrası Ağrı – Sızı Olur Mu?

Femtolasik ve ReLEx Smile yöntemlerinde 3-4 saat süren ağrı, batma, sulanma olabilmektedir. Ancak TransPRK – PRK – LASEK gibi yüzeyin soyulması esasına dayanan yöntemler uygulanmış ise 1 – 2 gün ağrı söz konusu olabilmektedir.

Lazer Sonrası Göz Kuruluğu Olur Mu?

Geçici bir süre olabilmektedir. Bu nedenle belirli bir süre (3 aya kadar) suni göz yaşı kullanımı önerilir.

Astigmat Tedavi Edilemiyormuş Doğru Mu?

Yeni jenerasyon lazer cihazları ile uygun gözlerde 6 dioptriye kadar astigmatı düzeltmek mümkün olmaktadır.

Lazer Olanlar Daha Sonra Katarakt Ameliyatı Olabilir Mi?

Lazer tedavisi ileride olmanız gerekebilecek katarakt vb. herhangi bir tedaviye engel ya da sebep oluşturmamaktadır.

Düşük Numaralarda Lazer Olmaz Deniyor Doğru Mu?

Gözlük ihtiyacı hissedip, gözlüğü kendinize engel teşkil ediyor olarak görüyor, ameliyat olmak istiyorsanız, gözünüzün de uygun olması durumunda ameliyat olabilirsiniz.

İkinci Kez Lazer Ameliyatı Yapılabilir Mi?

Ameliyattan sonra + – 0,50 dioptri başarı ve gözlüksüzlük olarak kabul edilir. İlk ameliyattan 6 ay kadar sonra yapılan kontrolde numara kaldığı tespit edilirse ve gözün kornea tabakasının kalınlığı uygun ise tekrar lazer ameliyatı yapılabilir.

Lazer Ameliyatı Sonrası Duş Almak ya da Deniz vb. Girmek Ne Zaman Mümkün Olur?

Enfeksiyondan korunmak için 1 hafta duşu dikkatli almak ve 15 – 20 gün deniz vb. uzak durmak gerekmektedir.

  • Hastanemiz Kalite Standartları kapsamında randevu sistemi ile hizmet vermektedir.

Bu nedenle telefon yoluyla ya da hastanemize gelerek randevu almanız gerekmektedir.

(Randevu alırken ad-soyad, telefon ve sosyal güvence bilgilerinizi vermeniz yeterlidir. Doktorunuzu randevu alırken seçebilirsiniz.)

  • Muayeneye gelirken getireceğiniz evraklar, randevu alırken hasta danışmanları tarafından size bildirilecektir. ( Lütfen almış olduğunuz randevuya gelirken evraklarınızı eksiksiz olarak getiriniz.)
  • Doktorunuza muayene olabilmek için giriş katında bulunan Hasta Kayıt bölümüne evraklarınızı bırakınız. Giriş işlemlerinin yapılması için hasta danışmanları tarafından çağrılmayı bekleyiniz. Girişler sistemimizde kayıtlı bulunan randevu sırasına göre yapılmaktadır.
  • Giriş işlemleriniz tamamlandıktan sonra, beklemeden, hasta danışmanları tarafından ön muayene bölümüne yönlendirileceksiniz.
  • Ön muayeneniz tamamlandıktan sonra, hemşireler tarafından poliklinik tarafındaki bekleme yerlerine yönlendirileceksiniz.
  • Hasta kartlarınız poliklinik sekreterlerimiz tarafından ön muayene kısmından alınıp, doktorunuza verilir.
  • Poliklinik sekreterlerimiz tarafından randevu sırasına göre muayene odasına alınırsınız. Uzman hekim muayenesi tamamlandıktan sonra doktor tarafından reçeteniz hazırlanır.
  • Muayeneniz tamamlandıktan sonra reçetelerinizi giriş yaptırdığınız hasta kayıt bölümüne giderek,“Randevu-Onay” kısmından onaylatmanız gerekmektedir. Böylece tüm muayene işlemleriniz tamamlanmış olur. Onaylanan reçetelerinizi istediğiniz SGK anlaşmalı eczane ya da gözlükçülerden alabilirsiniz.
  • Her giriş işlemi sırasında “TC Kimlik Numarası” üzerinden bir protokol numarası alınmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından muayene olduğunuz tarihten itibaren 10 gün içindeki tüm işlemler kontrol olarak belirlenmektedir. Dolayısıyla muayeneden sonraki 10 gün içinde doktor değiştirme hakkınız bulunmamaktadır.

Hastanemizde muayene olacak tüm hastalarımızın T.C. kimlik numarası Nüfus Müdürlüğü’nce yazılmış Nüfus Cüzdanı ile başvurmaları zorunludur.

Özel olarak muayene olmak isteyen hastalarımız (hiçbir sosyal güvencesi olmayan veya isteğe bağlı olarak) randevu alması gerekmemektedir. Hasta kayıt bölümüne özel muayene olmak istediklerini belirterek, giriş işlemlerini yaptırabilirler.Muayene yoğunluğundan dolayı 08:00 ile 18:00 saatleri arası www.aydingoz.com.tr internet adresinden yada 0 (256) 226 86 86 telefondanda istenilen tarih ve saat’e randevu alıp hastanemize başvuru yapabilir.

Hastanemizde muayene olacak tüm hastaların T.C. kimlik numarası Nüfus Müdürlüğü’nce yazılmış Nüfus Cüzdanı ile başvurmaları zorunludur.